Ценителите на уискито се събират на Whiskey Fest в София

Експерт по кехлибарената напитка ще проведе майсторски клас у нас

Любопитно
12:30 - 03 Октомври 2022
3967
Ценителите на уискито се събират на Whiskey Fest в София

През октомври в рамките на три дни почитателите на уискито ще имат възможността да опитат 200 вида уиски от цял свят, както и специална селекция на ром и коняк. Съпътстващи събития към фестивала на кехлибарената напитка ще са изложения, майсторски класове и много други забавления и активности.

Деветото издание на Whiskey Fest Sofia 2022 ще се проведе в Sofia Event Centre в МОЛ Парадайс от 7 до 9 октомври в София. Събитието е празник за всички почитатели, колекционери и уиски ентусиасти, като то представя палитра от вкусове от цял свят.

Специално за феста в България ще дойде световноизвестният уиски и ром експерт Сайрел Малд. Той е посланик на Scotch Malt Whisky Society, съдия в европейски и световни състезания. Експертът е един от авторите на Iconic Whiskey, пътеводител за уиски от 447 страници. С изброените 1000 уискита, тази книга е публикувана в 26 страни и е от петте най-разпространени книги за спиртни напитки в света.

По време на Whiskey Fest Sofia 2022, Сайрел Малд ще проведе два майсторски класа, които ще се проведат на 7 и 8 октомври. Всеки желаещ може да се запише.

Всеки посетител на Whiskey Fest Sofia 2022, който обиколи над 20 щанда в зала уиски и събере печати в своята книжка – гид ще може да участва в томбола, която ще се проведе в последния ден на фестивала. Голямата награда е пътуване до дестилерията на Jack Daniels в Линчбърг.

Всеки закупил билет ще получи професионална уиски чаша и освен на множеството напитки, ще може да се наслади на атракции като коктейли от сухия режим на САЩ, мини голф с инструктор, пура бар, разнообразна храна и множество игри с награди.

На Whiskey Fest Sofia 2022 се допускат само лица над 18 години. Присъствието на деца с придружител няма да е позволено.