Центърът на София блокиран заради пристигането на папата

Мерките за сигурност са засилени

Актуални новини
08:55 - 05 Май 2019
2522
Центърът на София блокиран заради пристигането на папата

От рано сутринта в неделя центърът на София е затворен заради предстоящата визита днес на папа Франциск. Забранено е паркирането около храма „Св. Александър Невски“, Президентството и Народното събрание.

Живеещите в 4-та и 5-та подзони на "синя" зона, които имат винетни стикери, могат да паркират в съседните до 7 май включително. Живущите в 4-та подзона ще могат да паркират в първа и в трета подзона на "синя" зона, както и в 11-та "зелена" подзона. Тези, които имат винетни стикери за 5-та, могат да ползват местата в "зелените" 12-та, 13-та, 15-та и 16-та подзони.

Заради тази визита са осигурени и засилени мерки за сигурност.

Призивът към гражданите е да дойдат, колкото се може по-рано, а контролните пунктове ще имат готовност за проверки 3 часа по-рано от планираното начало на проявите. По този начин ще се избегне и създаването на излишно напрежение.

През пропускателните пунктове няма да се допускат хора с по-обемисти  багажи от килограм и половина, както и такива в нетрезво състояние. МВР отбелязва, че проверките няма да се отличават от останалите стандартни, които се осъществяват при различни масови прояви.

Спешна помощ също е на крака заради идването на папа Франциск у нас. В близост до пунктовете центрове на БЧК ще осигуряват минерална вода, ще има и медицински екипи.

Ще има временни ограничения на движението и по автомагистрала "Тракия", а пътни полицаи ще регулират подходите към Раковски, където папа Франциск ще извърши първо причастие на десетки български деца.