Цензура или расизъм? Под маймунски звуци белина заля жена в Англия, веднага покриха статията

Всичко идва от футбола и алкохола, твърди 24-годишната Рийм Фахад

Топ
14:21 - 17 Октомври 2019
3485
Цензура или расизъм? Под маймунски звуци белина заля жена в Англия, веднага покриха статията

Широкият отзвук от расисткия скандал по време на България и Англия продължава с пълна сила. Темата е номер 1 четвърти ден поред, т.е. държи лидерската позиция в класацията на медиите. Днес електронното издание на "Дейл стар" публикува материал, в който се пише как хулиганите на Острова са... във възторг от своите български колеги!

Разбира се, само след час материалът беше изтрит и изписано: "Oops! Sorry... We can't find the page you requested".

В публикацията е описано какво е претърпяла 24-годишната Рийм Фахад, която живее в района на Болтън. Тя споделила, че група младежи са започнали да надават маймунски звуци, след като са я срещнали да кара колело по улицата. А в близост до прозореца на къщата, където минавала, полетяла и белина по нея.

И още по-любопитното е, че Фахад заявява, че действията на младежите са били вдъхновени от българските фенове в злополучния мач България - Англия.

"Това показва, че расизмът не си е отишъл, а е още тук. Не се страхувам, но не искам това да се случва повече. С нито един човек, който е с различен от белия цвят кожа", каза родената в Манчестър красавица Рийм Фахад.

Малкият Кинг - синът на Рийм Фахад

"Ако моето малко момче Кинг беше там, той щеше да е точно на нивото на прозореца, откъдето тези момчетата хвърлиха белината и тя може да уцели него. Как да науча сина си да се гордее и да разбира, че това е невежеството, което някои хората все още таят в себе си?Белината оцвети дрехите ми, а след това започна да дразни и кожата ми. Предполагам, че футболът е в основата на всичко, видяхме го преди дни по телевизията в България. Убедена съм, че е замесен и алкохолът", каза тя.

Така изглеждат дрехите на Рийм след расистката атака

След това е отишла на работа, чак тогава е сигнализирала в полицията час по-късно. Органите на реда са взели дрихета на Фахад и са започнали разследване, както и да търсят свидетели.