Чалга дивата Нена излетя от поста, мъжът й кацна в ДФЗ

Куриози
17:06 - 10 Юни 2021
10467
Чалга дивата Нена излетя от поста, мъжът й кацна в ДФЗ

Странни семейни рокади по върха в земеделието - Снежина Динева, позната повече като фолкпевицата Нена, излетя от директорския стол в държавната фирма „Напоителни системи”, а само часове по-късно нейният съпруг Георги Динев бе назначен в най-големия разпределител на европейски пари в България - Държавен фонд „Земеделие”, научи Lupa.bg.

Вероятно за да няма безработен в семейството, мъжът на отлюспената чалга дивата от днес е зам.-шеф на ДФЗ. Георги Динев бе зам.-директор на Фонда и при ГЕРБ, преди това бе заместник-министър на земеделието от квотата на „Атака”, а после от квотата на ВМРО в кабинета „Борисов 3”.

Странно, сега отчетливо левия кабинет на Румен Радев също му гласува доверие. За нещастие, съпругата му - певачкта Нена, се раздели с благия пост в „Напоителни системи”.

Назначеният на 25 май одит в дружеството установил нередности и организационни пропуски в управлението на дружеството, съобщават от ресорното министерство.

Многократно в свои интервюта проф. Христо Бозуков споменаваше нередности относно провеждани обществени поръчки, вписване на лични разходи като служебни, несъбрани вземания, дори сключени договори срещу залог от имоти в частна българска банка, която се оказа с несигурна ликвидност.