Чалгата от вирус се не плаши (ОТВОРЕНО ПИСМО)

Общество
22:11 - 16 Октомври 2020
4940
Чалгата от вирус се не плаши (ОТВОРЕНО ПИСМО)

Музикалният продуцент на „Пайнер” Михаил Бургуджиев публикува позиция на музикалната компания относно евентуалното затягане на мерките заради новия бум на коронавируса.

Lupa.bg публикува пълния текст без редакторска намеса:

ПОЗИЦИЯ на Музикална компания “Пайнер“ и Телевизия “Планета“

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в България и увеличените регистрирани случаи на Covid-19 в страната, бихме искали да изкажем позиция, че налагането на по-строги рестрикции, като ограничаване на работното време или пълното затваряне на заведенията и развлекателните обекти на територията на Р България, не е наложително.

Фактите сочат, че тези обекти не са огнища на разпространението на новия вирус, защото до момента в нито едно от тях няма регистрирано такова. Отминалият летен сезон категорично показва, че можем да работим и се справяме успешно в условията на коронавирус.

Основание за това са личната отговорност и дисциплина на собствениците и служителите им, както и инвестициите, направени в посока оборудване, спазване на мерките за дезинфекция и социалната дистанция. По този начин се гарантира здравето на всички посетители и ограничаването на коронавирусната инфекция.

Вярваме, че информирането на обществото за потенциалните рискове и опасности, дисциплината, дезинфекцията, дистанцията и контролът за тяхното спазване са в основата на правилния подход към справяне с коронакризата в настоящия момент.

Всички допълнителни ограничения и рестрикции, относно работата на заведенията и развлекателните обекти в България, биха довели до сериозни икономически последици.

Голяма част от българското население е заето в този сектор и доходите му зависят от неговото функциониране. Затова призоваваме и апелираме за мерки, съобразени, както със здравето на населението, така и с неговото социално-икономическо състояние.

Уверени сме, че всички ние осъзнаваме сериозността на ситуацията и всеки от нас ще положи необходимите усилия за справяне с новата вълна на Covid-19.