Чане водил Милена на дискотека, преди да я убие

20 дни няма следа от Стоян Зайков, местните спят със секири до главите

Крими
11:00 - 29 Май 2019
2436
Чане водил Милена на дискотека, преди да я убие

Стоян Зайков - Чане е завел бившата си жена Милена Шишкова на дискотека пет дни преди да я убие. Двамата са се забавлявали с приятели в Ихтиман, става ясно от камери в заведението, пише "Трафикнюз". 

Свидетели твърдят, че между Стоян и Милена нямало напрежение, дори напротив, въпреки че в този период вече са били разделени. Купонът е бил на 4 май, събота, а на 9 май 38-годишната фризьорка е пребита и застреляна в Костенец, като всички улики сочат към Чане. Все още не е ясно какво е довело до скандала между Стоян и Милена и последвалото престъпление. 
 
Безуспешното издирване вече 20 дни на бившия затворник, който е заподозрян и за убийството на неговия братовчед Валентин Петров, хвърли в паника жителите на селата около Костенец, както и собствениците ни вили. Вече стана ясно, че Чане е разбил две вили в района на Долна Баня, а трета отключил с ключ. Взел храна и се изкъпал. Полицейски кучета надушиха следи от беглеца в тях.
 
Заради набезите на Зайков хората са уплашени и сами искат полицията да им претърси къщите. Възрастни хора от Горна Василица се оплакаха, че спят със секири и и тояги до главата, защото се боят да не ги навести издирвания убиец.
 
"Замръкваме със страх, ако дойде, ще го нахраня, да не ме трепе", призна пенсионерка пред екипа ни. Наоколо има много изоставени и необитаеми къщи, където Чане може да потърси убежище без изобщо да бъде забелязан, коментират местните. По ирония на съдбата една от празните сгради е на 65-годишен мъж, който преди две години застреля пенсионер от Костенец пред тото пункт в центъра на града.