Чантата на британската вътрешна министърка бе открадната н а полицейска конференция

Полицията в графство Уорикшър каза, че във връзка със случилото се е бил арестуван 56-годишен мъж

Куриози
20:36 - 12 Септември 2024
2145
Чантата на британската вътрешна министърка бе открадната на полицейска конференция

Чантата на британската министърка на полицията и борбата с престъпността Даяна Джонсън беше открадната на конференция на полицейски служители от висшия и средния ешелон, където Джонсън говори за нарастващия проблем с кражбите, каза днес правителствен служител.

Кражбата е извършена във вторник, когато Джонсън е присъствала на конференция на Асоциацията на полицейските инспектори в Централна Англия. Там един от висшите служители е заявил в реч, че правосъдната система не работи.

Длъжностното лице от парламента заяви, че чантата на министърката е била открадната на конференцията, но не са били идентифицирани рискове за сигурността. В речта си Джонсън каза, че Великобритания е била "в клопката на епидемия от противообществено поведение, кражби и кражби в магазини".

Министерството на вътрешните работи на Великобритания не даде коментар.

Полицията в графство Уорикшър каза, че във връзка със случилото се е бил арестуван 56-годишен мъж по подозрение за кражба с взлом и е бил освободен под гаранция.

През последните години Обединеното кралство беше засегнато от нарастваване в случаите на кражби. Въпреки че като цяло престъпността е спаднала, кражбите от отделни лица на вещи като мобилни телефони и чанти са се покачили с 40% през последната фискална година (започваща във Великобритания през април месец), по данни на Националното статистическо бюро на Обединеното кралство.

По-рано тази година "Ю Гав" ("YouGov") констатира, че повече от половината от населението не вярва, че полицията може да разкрива престъпления, а повече от една трета от анкетираните са заявили, че нямат доверие в полицията за поддържане на закона и реда.

В речта си Джонсън обяви планове за това, повече полицейски служители да бъдат обучени как да се справят с противообществено поведение след "десетилетие на упадък".