Чарлз Трети не яде шоколад, лук и чесън

Кралят отказва гъшия дроб по етични съображения

Шоу
11:21 - 24 Октомври 2024
1811
Чарлз Трети не яде шоколад, лук и чесън

Когато си роден в кралско семейство, много аспекти от живота ти се различават от тези на обикновените хора, включително храната, която консумираш. При крал Чарлз III например, когато става въпрос за хранене, има разлики. Някои от тях са резултат от кралските протоколи, докато други са свързани с личните предпочитания на краля. Има списък с храни и напитки, които монархът на Англия не консумира.

Шоколад
Въпреки че покойната кралица Елизабет II обожаваше шоколад и дори имаше собствен шоколатиер, който ѝ доставяше специални бонбони, крал Чарлз III не обича какаовото изкушение.

Небутилирана вода
Кралските особи пият само британска бутилирана вода, за да избегнат всякакви здравословни рискове. Предпазната мярка е с цел да се избегне разболяване, което да ги възпрепятства от изпълнение на техните кралски ангажименти.

Чесън и лук
Те са рядкост в кралската кухня. Покойната кралица Елизабет II не обичаше чесън, а изглежда, че и крал Чарлз III. Лукът се използва само в малки количества, за да се избегне лош дъх, който е неприятен при официални събития.

Гъши дроб
Крал Чарлз III отказва да яде гъши дроб по етични съображения. Продуктът е направен от черен дроб на принудително хранена гъска, което кралят не одобрява.

Бисквити
Крал Чарлз има специфичен начин за консумация на бисквити. Той обича те да са предварително загрети до определена температура. Ако не са топли,  предпочита да не ги яде.

Силно кафе
Кралят на Англия не е любител на силното кафе.

Млечни продукти
Кралят избягва консумацията на млечни продукти един ден в седмицата. Това е неговият начин да подкрепи околната среда.

Миди и сурово месо
Въпреки че не е строго правило, мидите и суровото месо се избягват в кралската кухня, тъй като могат да предизвикат хранително отравяне. Крал Чарлз като цяло се придържа към препоръката.

Твърдо сварени яйца
Крал Чарлз III е капризен, когато става въпрос за сварени яйца. Те трябва да се варят точно четири минути, за да имат идеално течен жълтък.