Чашата преля: Емилия Масларова на преговори взриви десните

Новини
15:55 - 26 Ноември 2021
14885
Чашата преля: Емилия Масларова на преговори взриви десните

"Възкръсването" на бившия социален министър Емилия Масларова, и то на преговорите между коалиционните партньори взриви десните хора. Червената ветеранка участваше дейно в дебатите по социална политика като част от преговорния екип днес и даваше на няколко пъти тежки констатации по горещите теми за пенсиите и майчинството. Присъствието й ядоса демократите, които едва преглътнаха участието на Румен Овчаров в панела за енергетиката.     

Гневен пост в социалните мрежи пусна човекът на ИБГНИ Мария Капон: 

Получаваш днес и Емилия Масларова, преди няколко дни РОвч и каквото още се сетите…, чакаме Гагаузов поне (май е бил, просто съм пропуснала), за ДС стигнах до 6 и престанах да ги броя…, идва Промяната с пълна сила!, изля яростта си шефката на ЕНП. 

След нея, изумлението си от изваждането от нафталина на стари червени муцуни сподели зам.-шефът на ДСБ Цецка Бачкова: Гледам преговорите за съставяне на правителство и се чудя как точно ще продължим промяната с бивши агенти на ДС, както и с тежко компрометирани лица от миналото, срещу които дълги години се водят дела за корупция, злоупотреба със служебно положение и присвояване в особено големи размери, изля яростта си шефката на ЕНП.

България безспорно има нужда от стабилно управление, но това далеч не означава да сме безкритични, да си затворим очите и да нямаме никакви изисквания за морал и почтеност, обобщи тя. 

Екипите за преговори на БСП за мен са директна провокация към ДБ и ПП. Всички виждаме в тази група колко интензивна е нашата вътрешна дискусия относно ситуацията с преговорите за правителство с БСП. А как ПП може да говори за нулева толерантност на корупция и да преговаря с Масларова, Овчаров и т.н. - символите на корупция от тройната коалиция? Дали това не е последната битка за контрол в БСП на КН, обричайки по този начин и малките шансове за стабилно мнозинство и управление? Или отмъщение на КН срещу Румен Радев? Тези ли експерти ще бъдат кандидат министрите в Отбор А?, написа пък Веселин Пеев от ДБ. 

Коментарите на редови граждани също не подминаха старите червени муцуни. 

Кой я турна там, тая крадлива бабичка. Не осъдиха ли сина й за убийство?, написа вбесен демократ в социалните мрежи. 

Уж ще гледаме нови лица и промяна, а то какво - комунист до комуниста, написа друг бесен десен.