Чашата преля: Камен Донев си тръгва от Народния театър

След пожар и скандал с директора, актьорът повече няма да участва в “Животът е прекрасен”

Актуални новини
10:43 - 13 Юли 2023 (обновена)
5200
Чашата преля: Камен Донев си тръгва от Народния театър

Камен Донев си тръгва от Народния театър и повече няма да участва в спектакъла на Александър Морфов “Животът е прекрасен”, където играе в главната роля. Това обяви самият той във фейсбук.

Още вчера вечерта след постановката, във видео обръщение Донев каза, че по време на спектакъла на сцената е имало дим като от пожар. Когато попитал директора Васил Василев какво се случва и защо не идва пожарникар, му било отговорено, че такъв в театъра няма. Според актьора липсата на огнеборец, който да реагира своевременно при опасни ситуации по време на спектакъл създава риск както за артистите, така и за публиката.

Камен Донев е един от актьорите, който твърдо застана зад Александър Морфов, когато той беше уволнен дисциплинарно от директора Васил Василев. Донев и Василев водят и спор в съда.

Ето какво написа Камен Донев:


"УВЕДОМЛЕНИЕ
Скъпа моя, уважаема публика!

Искам да ви информирам, че от днес напускам представлението "Живота е прекрасен" поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра.

След скандалите и събитията произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите.

Но чашата преля... Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано!

Благодаря ви за аплодисментите.
Надявам се и вярвам, че ще се видим в Народен театър "Иван Вазов" при други обстоятелства и друго ръководство.

Ваш, Камен Донев".