Част от децата в Израел се връщат в градините и училищата

В Израел понастоящем срещу коронавирус са ваксинирани около 3,6 милиона души

Свят
13:47 - 10 Февруари 2021
1959
Част от децата в Израел се връщат в градините и училищата

Част от децата в Израел ще се завърнат от утре в детските градини и училищата, предаде ДПА.

Израелските власти вчера взеха решение децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в училищата в "зелените" и "жълтите" градове (градовете с по-нисък риск в съответствие с въведената от Израел система за обозначаване на степента на опасност от заразяване с коронавирус) от утре да имат присъствени занятия.

В районите с по-висок риск ще бъде разрешено провеждането на занятия с до десет души на открито.

Учениците от по-горните класове се очаква да се върнат в училищата на по-късен етап.

Властите също така решиха да въведат по-строги ограничения за хората, които влизат на територията на Израел.

Дори от ваксинираните и от тези, които вече са се заразявали с коронавирус, ще се изисква да представят документи, доказващи отрицателен тест за вируса, направен не по-рано от 72 часа преди излитане, или да си направят тест непосредствено след кацането в Израел.

Израел понастоящем излиза от третата си национална карантина, но международните летища на страната остават почти напълно затворени.

Израелският заместник-министър на здравеопазването Йоав Киш заяви днес, че за първи път от месец броят на сериозно болните пациенти с коронавирус е под хиляда. Процентът на положителните тестове за коронавирус вчера е бил 7,8.

"Най-сетне започваме да усещаме ефекта на ваксинационната кампания", изтъкна Киш.

В Израел, с население от 9,2 милиона души, понастоящем срещу коронавирус са ваксинирани около 3,6 милиона души, като на около 2,2 милиона от тях са поставени и двете дози от ваксината.