Частично бедствено положение в Ракитово

Общество
21:06 - 13 Юли 2023
5987
Частично бедствено положение в Ракитово

Преди минути Община Ракитово обяви частично бедствено положение в родопското градче заради проблемите с водата и честите аварии. Водоноска вече има във високите части на града, където налягането на водата е най-слабо.

 Кметът Георги Холянов коментира, че заради непрестанните аварии на тръбопроводната система общината е предприела действия за подмяна на проблемния водопровод. 

Още в неделя на 9 юли през нощта местното предприятие „ВКТВ“ констатира авария в местността „Бошнов чарк“, която се намира на 21 километра от града. По-късно аварията е отстранена, но последвали още няколко аварии, като причината е остарелият водопровод.

В момента, в който водата се пуска по него, с повишаване на налягането, тръбите се пукат. И така екипите на водното дружество постоянно са на терен и подменят водопреносната система.

Предприятието прави всичко възможно да се отстраняват авариите, но те са многобройни и проблемът ще бъде решен поне частично с пълната подмяна на водопровода. Предприети са действия това да стане в най-кратък срок.