ChatGPT ще се сдобие с вграден генератор на изображения

Уж нямало да ползва стилове на живи художници

Техномания
23:00 - 21 Септември 2023
5044
ChatGPT ще се сдобие с вграден генератор на изображения

Компанията зад най-популярния генератор на текст ChatGPT - OpenAI - обещава скоро да вгради и генератор за изображения в чатбота с изкуствен интелект.

В добавка, това ще бъде DALL-E 3 - нова версия на техния генератор, който бе сред първите подобни на пазара. Според OpenAI той ще разбира по-добре заявките на потребителите, ще анализира по-точно сложни инструкции и ще генерира по-подробни и точни изображения от своя предшественик.

DALL-E 3 обещава да се справи и с някои от предизвикателствата, при които много от досегашните модели се провалят - например човешките ръце.

За жалост генераторът ще бъде достъпен поне в началото само в Plus и Enterprise - т.е. платените версии на ChatGPT. Месечният абонамент за първия план е 20 долара, Enterprise e с цена според нуждите на конкретната компания.

ChatGPT също така ще може да генерира ии подобрява заявки за DALL-E 3, което в момента се счита за важната "творческа" част по генерирането на AI изображения.

Изображенията, генерирани от DALL-E 3, ще са собственост на потребителя. От OpenAI твърдят, че той няма да ползва стилове на художници, които са активни в момента - макар че това е смело твърдение, като се има предвид, че моделът със сигурност е обучаван и с техни творби.