Чавдар Костов призна: Не сме се сблъсквали с толкова бърз баскетбол

В предните мачове вкарвахме по 70 точки, сега имахме 87, сподели баскетболният национал

Спорт
16:50 - 01 Септември 2022
2190
Чавдар Костов призна: Не сме се сблъсквали с толкова бърз баскетбол

Баскетболният национал Чавдар Костов призна, че бързината и физиката на световния шампион Испания е била в основата на тежкото поражение с 87:114 в първия кръг на Европейското първенство.

“Със сигурност разликата можеше да е по-малка. Изпуснахме много отворени стрелби. Те играят много бръз баскетбол и ние не можахме да отговорим с нашата игра.

В предните мачове вкарвахме по 70 точки, сега имахме 87. Не сме свикнали на толкова бърз баскетбол, с изключение на Бост и Везенков. Останалите се сблъскваме за първи път с такова високо ниво и темпо.

Можехме да сме много по-агресивни и по-готови за борба, защото те доминираха в подкошието и оттам стана такава разликата.

Всеки си мисли, че Грузия и Белгия са по-лесни съперници, но всички отбори са много качествени. Всички мачове ще бъдат много трудни и ако не успеем да им отговорим на бързината и физиката, ще е много сложно.

Със сигурност изоставаме в тези отношения и не става с работа за един месец. Това е в доста дългосрочен план, но така момчетата ще видят какво ни липсва. От подрастващите групи до мъжкия национален трябва да започнем да работим по конкретен принцип, за да сме боеспособни срещу другите силни национални отбори”, каза Костов.