Чебурашка оживява в игрален филм

Ролята на Гена ще бъде изпълнен от руския актьор Сергей Гармаш

Свят
15:04 - 21 Септември 2021
1682
Чебурашка оживява в игрален филм

Снимките на пълнометражен филм за Чебурашка започнаха в Сочи, съобщава РИА. Познатият от детството герой от руските анимационни филмчета ще се появи в лентата за пръв път като истинско създание, а не като играчка.

Чебурашка живее в портокалова горичка в далечна страна. По изненадващ начин героят се озовава в малък морски град. Там той среща необщителна и странна старица, която иска да го купи за внучката си.

Ролята на Гена, който няма да е съвсем крокодил, ще бъде изпълнен от руския актьор Сергей Гармаш.  

Чебурашка е литературен герой от произведенията на руския писател Едуард Успенски. То е животно от неясен пол от незнаен за науката вид, с кафява козина, големи добри очи и огромни уши. В оригиналния си вид е намерена в щайга с портокали, докарана в големия град от далечна тропическа страна. Най-добрият приятел на Чебурашка е Гена, който работи в зоологическата градина като крокодил. 

През 1969 г. Чебурашка се появява за пръв път на екран в детската анимация „Крокодилът Гена и неговите приятели" и се превръща в любим персонаж на много поколения деца не само в СССР, но и в България.

"Една проста история за изгубено екзотично животно има много повече смисъл, отколкото бихте очаквали. Това е история за намиране на семейство, приятели, а по -скоро това е дълбока история за родители и деца, история за прошка. Сценарият е забавен, остроумен и в същото време много трогателен. Сигурен съм, че този филм ще бъде интересен както за деца, така и за възрастни, особено тези, които са живели в Съветския съюз и са израснали с оригиналните рисунки за Чебурашка. Този филм е почит към спомен за нашето детство, нашите родители, почит към паметта на една отминала епоха“, сподели Дмитрий Дяченко, който е режисьор на лентата.

Той отбеляза, че новата Чебурашка остава практически същата, каквато е позната на публиката на съветската карикатура. "Може би това е единственият автентичен герой на филма, който влиза в киното от двуизмерното анимационно пространство. Останалите герои се играят от хора, но мисля, че някои от чертите и имената на героите ще изглеждат познати на мнозина."