Челси е новият крал на света!

Англичаните биха Палмейрас след дузпа в 117-ата минута, бразилците завършиха с човек по-малко

Спорт
21:15 - 12 Февруари 2022
6715
Челси е новият крал на света!

Челси е Световен клубен шампион, след като победи Палмейрас с 2:1 в напрегнат мач, който влезе в продължения и бе решен с дузпа 3 минути преди изтичането на игровото време.

Англичаните поведоха в резултата в 55-ата минута, когато точен бе Лукаку, а Палмейрас изравни в 64-ата чрез Вейга, който вкара от дузпа. Именно 11-метров наказателен удар реши мача в 117-ата минута, когато играч на бразилците игра с ръка в наказателното поле, реферът първоначално подмина ситуацията, но след VAR посочи бялата точка и Кай Хаверц реши мача.

Футболистите на Палмейрас първи имаха шанс за гол в 5-ата минута, когато Данило стреля от добра позиция, но бранител на Челси изби. Малко по-късно и Рони стреля, но и той не сполучи.

Челси успя да отвърне на удара с опасни удари на Аспиликуета и Маунт.

В средата на полувремето футболистите на Палмейрас получиха добра възможност. Дуду отправи опасен удар към вратата на Менди, но не я уцели.

В Челси се наложи принудителна смяна тъй като Маунт се контузи, а на негово място в игра влезе Пулишич в 32-ата минута.

Тиаго Силва имаше отлична възможност да отбележи в полза на Челси, но стражът на Палмейрас спаси.

Първият гол в мача падна в 55-ата минута, когато Лукаку с глава не остави шансове на Уевертон. Той стреля от вратарското поле и голът бе факт. Три минути по-късно Дуду пробва рефлекса на Менди, който се справи без проблеми.

В 64-ата минута реферът отсъди дузпа за Палмейрас. Тиаго Силва игра с ръка и реферът посочи бялата точка, а Вейга бе точен за 1:1.

До края на редовните 90 минути Пулишич имаше добра възможност в 73-ата минута, но ударът му мина встрани от вратата.

Двата отбора играха предпазливи допълнителни минути. Англичаните създадоха добра възможност в средата на първото продължение. Пулишич напредна отляво и стреля, но защитник го блокира, топката се удари в гредата и опасността отмина.

Развръзката дойде в 115-ата минута когато футболист на Палмейрас игра с ръка в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията, въпреки протестите на Челси. Крис Бийт обаче трябваше да прегледа ситуацията с VAR, а след това показа бялата точка – дузпа. Зад топката застана Кай Хаверц и вкара победния гол за Челси.

В 126-ата минута реферът показа червен картон на Луан от Палмейрас за грубо нарушение срещу футболист на Челси и това бе последният интересен епизод в двубоя.