Челси с най-несигурния резултат срещу Лил

Сините от Лондон спечелиха с 2:0 първия сблъсък между двата отбора

Спорт
11:38 - 23 Февруари 2022
1253
Челси с най-несигурния резултат срещу Лил

Челси спечели с 2:0 домакинството си на Лил в първи мач от осминафиналите на ШЛ. Действащият европейски и световен клубен шампион вкара по един гол през двете полувреме.

В 8-ата минута Кай Хаверц вкара за 1:0, а след почивката Кристиан Пулишич удвои преднината на лондончани. Така тимът, воден от Томас Тухел си осигури комфортен аванс от две попадения преди реванша във Франция през март месец.

През по-голямата част от мача „сините“ контролираха събитията на терена, като владееха топката. „Песовете“ имаха някои шансове за гол, но така и не успяха сериозно да застрашат вратата на Едуард Менди.

Челси стартира много по-добре мача и още в 4-тата минута можеше да излезе напред в резултата. Сесар Аспиликуета получи на десния фланг и центрира в наказателното поле. Там беше Хаверц, чийто удар с десния крак не намери целта.

В 8-ата минута домакините поведоха. Топката беше центрирана от корнер, а Хаверц се извиси над всички и този път вкара за 1:0.

Отговорът на „песовете“ беше мигновен. Антонио Рюдигер не изчисти добре, но за негово щастие не последва опасност за вратата на Едуард Менди. Впоследствие се получи разбъркване в наказателното поле на Челси, но отбраната в синьо се справи и блокира няколко опита за удар.

В 19-ата минута отбраната на французите се пропука. Н‘Голо Канте намери непокрития Маркос Алонсо. Той опита удар от въздуха, но нямаше нужната сила, за да затрудни Лео Жардим. Стражът улови без затруднения.

Лил опита натиск до края на първата част, но така и не успя да възстанови равенството. „Песовете“ отправиха няколко шута от дистанция, които преминаха далеч от вратата на Менди. В същото време Челси разчиташе на бързи контраатаки, които не доведоха до нищо интересно.

В 54-тата минута Челси организира нова опасна атака. Удар на Зиеш обаче беше блокиран. Домакините продължаваха да владеят повече топката и беше въпрос на време да вкарат втори гол, с който до голяма степен да затворят мача.

Четири минути след удара на Зиеш, Хаверц проби и пробва удар от малък ъгъл, но покрай вратата.

В 63-тата минута Челси удвои преднината си след бърза контраатака, започнала от Канте. Халфът изведе Кристиан Пулишич, който прати топката в мрежата за 2:0.

Четири минути преди изтичането на редовното време Антонио Рюдигер не изчисти добре центриране от ъглов удар. Хатем бен Арфа получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби от тялото на защитник.

До края Челси съхрани аванса си, като в същото време не позволи на Лил да усвеличи шансовете си за реванша с евентуален гол в мрежата на Менди.