Ченге докара оток в слепоочието на 12-годишно дете

Общество
11:00 - 18 Юли 2019
4953
Ченге докара оток в слепоочието на 12-годишно дете

Възмутени родители се оплакаха, че синът им – 12-годишният Александър Вълчев, е бил шамаросан от полицай от Второ Районно управление в София, който е разпитвал момчето без тяхно присъствие. След гаврата Сашо получил оток в лявото слепоочие.

12-годишното хлапе твърди, че до конфликтната ситуация се е стигнало на 10 юли, когато заедно със свои приятели се скрил от дъжда под навес до приемната на полицията в столичния квартал „Надежда 4”, съобщи News24bg.com.

Кварталният полицай Иванов излязъл и извикал децата в приемната. Започнал да ги разпитва дали знаят кой е хвърлял камъни и плодове по китайски ресторант в съседния квартал „Свобода”.

Момчетата казали, че не знаят кой е и не познават децата, които са забъркани в случката. Тогава полицаят заявил, че има доказателства срещу Александър и накарал другите деца да излязат от стаята.

В този момент момчето получило телефонно обаждане от баща си Емил Вълчев, а полицаят взел телефона и казал на родителя, че иска да говори с него и че няма нищо сериозно.

Според твърденията на 12-годишното момче, след като затворил телефона полицаят му ударил шамар и го попитал „Това достатъчно доказателство ли е?”.

Александър твърди, че в стаята където е разпитван, имало още един служител на полицията, а през прозореца и приятелите му са видяли как го удрят.

След случилото се бащата на Александър го завел на лекар, който издал съдебно-медицинско удостоверение. От него става ясно, че момчето има оток в лявата слепоочна област на главата.

Пред News24bg.com Емил Вълчев разказа, че синът му има проблем с очите още от преди и подобни удари са опасни за зрението му.

Екипът ни потърси коментар от полицая, към когото Александър отправи обвинения. От СДВР отговориха, че вече е започнала вътрешна проверка за случая и веднага, след като бъде установено какво точно е станало на 10 юли, столичната полиция ще изрази своята позиция.

Снимка: News24bg.com