Ченге в схема за фалшиви лични карти по €15 000

Крими
18:32 - 18 Януари 2021
2327
Ченге в схема за фалшиви лични карти по €15 000

Полицай от отдел „Миграция” е уличен, че участвал в схема с издаването на фалшиви лични карти, чиято цена стигала до 15 000 евро.

Имаме изключително успешна реализация по досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура - Пловдив с икономическо полиция от дирекция "Вътрешна сигурност".

Искам да им благодаря специално за този резултат. Това коментираха на извънреден брифинг за разкритото тежко престъпление в Пловдив, свързано с изготвяне на фалшиви документи за пребиваване на чужди граждани извън ЕС.

"От 15-и до 18-и януари в хода на разследването бяха претърсени няколко адреса. Претърсвания и изземвания бяха осъществени, тъй като предметът на разследване е изготвяне на документи - лични карти на чужденци.

Те се предоставят срещу определено заплащане, като сумите, които са се получавали са от порядъка на около 15 000 лева, даже и евро", коментираха от Районната прокуратура в Пловдив. Особеното е, че има задържано лице - служител на отдел "Миграция", който е подпомагал тези дейности.