Ченгета „стрелят” отдалече заради вируса

Актуални новини
12:37 - 19 Март 2020
2926
Ченгета „стрелят” отдалече заради вируса

Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев се изгражда филтър за достъп на служители и външни лица в сградите на всички полицейски структури. Това съобщиха вчера следобед от пресцентъра на институцията.

На входовете вече са осигурени оборудване с термометри за дистанционно измерване на температура, както и дезинфектанти. Служителите, които осъществяват пропускателния режим, са обезпечени с маски и ръкавици и ще допускат лица само след извършване на лична дезинфекция.

На работещите с граждани служители в „Български документи за самоличност“, „Миграция“ и „Пътна полиция“ също вече са осигурени и раздадени маски. В тези структури се пропускат по двама-трима граждани /един на гише/, а останалите изчакват навън, за да се предотврати струпването на хора в ограничени затворени пространства.

В служба „Регистрация на превозни средства“ се допускат и обслужват само граждани с поставени маски. Временно се преустановява обслужването с мобилни станции по населените места за предсрочно издаване на лични документи. Както вече е известно, сроковете на документите се удължават с шест месеца.

Замразяват се конкурсите за назначаване на държавна служба в МВР до второ нареждане.

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради епидемия от COVID-19, от ОД на МВР – Разград призовават гражданите да се възползват от Портала за електронни административни услуги на адрес: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Services/Index.

Част от тях се предоставят срещу квалифициран електронен подпис. Той обаче не е необходим за дистанционна проверка за неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение и наказателни постановления. Електронната услуга става на на: https://e-uslugi.mvr.bg.

Начините за плащания са онлайн, по банков път, с пощенски запис, кеш-терминал, офисите на системите за бързи плащания и чрез интернет-банкиране.

Електронният портал е достъпен и от линк „Административни услуги“ – „Електронни административни услуги на МВР“ на страницата на ОДМВР-Разград www.razgrad.mvr.bg.