Ченгета искат коронатест от мъж, за да види децата си

Общество
10:38 - 09 Април 2020
2703
Ченгета искат коронатест от мъж, за да види децата си

Полицаи от Велико Търново са препоръчали на баща да си направи тест дали има коронавирус, за да види децата си.

Това се е случило в старата столица, след като Веселин В. се обадил за помощ на тел.112 с протокол от съда за привременни мерки за свиждане с близнаците. Децата са при майка си в старата столица макар между родителите да няма съдебно становище за попечителство, пише в. „Борба”.

„Воден от факта, че епидемията и въведеното извънредно положение не обезсилват автоматично съдебните решения и определения, се обадих на майката на децата ми за уговорка да взема децата си за предстоящия уикенд. Тя отначало прие и обеща да изпълни задължението си, но на другия ден се обади да ми откаже да взема децата под претекст, че идвам от София, където има най-много заразени с коронавирус…”пише в поредната си жалба до Районна прокуратура Веселин В., който алармира на конфликта репортера на в. „Борба”.

На 3 април бащата пътувал от София до В. Търново, декларирах на КПП в двата областни града причината за пътуването. Вечерта обаче не му дали да види 8-годишните близнаци и пред блока станал скандал с роднините на жена му.

Тогава се обадил на тел. 112 и подал сигнал за инцидента. Полицейските служители постигнали известно умиротворяване на напрежението, видели протокола от съдебното заседание и точно такъв режим на лични контакти е определен. Полицаите обаче казала, че към момента и предвид извънредното положение не е в техните правомощия да осигурят принудително извеждане на децата, за да ми бъдат предадени. Дори единият препоръчал на бащата  да си направи тест и тогава вероятно органите на МВР биха съдействали за вземане на децата.

На другия ден бащата искал просто да види децата си през терасата на блока, в който живеят и да им даде пакети с великденски зайчета. Това също му било отказало от близките на жена му.

Снимката е илюстративна