Ченгета сгащиха полски Крайслер, натъпкан с мигранти край Бургас (СНИМКИ)

Новини
16:26 - 29 Юли 2024
1370
Ченгета сгащиха полски Крайслер, натъпкан с мигранти край Бургас (СНИМКИ)

Бургаски полицаи приклещиха черен полски джип Крайслер Войаджер, натъпкан с мигранти, край кв. Лозово. Той е бил спрян зрелищно от патрули на ченгетата на разклона за селището, движел се е в посока Бургас.

На място в момента гъмжи от униформени. Има най-малко шест автомобила - на Пътна полиция, на СПС и на криминалисти. Не е ясно кой е шофьорът и с какъв произход е той, макар лекият автомобил да е с полски номера. Честа практика на каналджиите е да използват коли с чуждестранна регистрация, но шофьорите им да са местни, за да знаят добре маршрутите, по които трябва да минават. Странна е и посоката на движение на полския джип - към Бургас, тъй като тук обикновено целта на мигрантите е да пресекат турско-българската граница през Малко Търново и да отпрашат в посока Европа.

Бежанците, пътували в джипа, са от Близкия Изток и са закопчани. С белезници е и водачът, който обаче бе прибран в една от патрулните коли на полицията. Репортер на Флагман съобщава от мястото, че заради акцията, в участъка се е образувало задръстване. Най-малко 6 автомобила на полицията са на място.