Черен петък без купувачи: Моловете празни в епидемията

Новини
18:00 - 20 Ноември 2020
6793
Черен петък без купувачи: Моловете празни в епидемията

Черният петък, който всяка година пълни моловете до козирката с трескави клиенти, бързащи да напълнят торбите с евтини стоки, този път не се състоя. 

Заради епидемията, хората не посмяха да се тълпят по магазините  - някои заради страха от епидемията, други – просто защото нямат излишни пари.

Сутринта по столичните търговски центрове бе почти празно, малко по-късно все пак любопитните не се сдържаха и пообиколиха из магазините. Присъствието на купувачи в магазините за обувки и дрехи обаче се оказа доста рехаво, въпреки че много маркови бутици, като „Теранова“, „Бенетон“, „Скандал“ и други направиха добри намаления – между 50 и 70 %.

Повечето посетители в моловете бяха младежи, а възрастни хора почти не се мяркаха.

Най-пълни се оказаха магазините с черна и бяла техника, които също предложиха „черни“ промоции. Там се понапълни с клиенти, някои от които само оглеждаха стоките, без да купуват.

Тези, които все пак се престрашиха да пазаруват, си купуват предимно телевизори, телефони и компютри, обясниха продавачи в „Технополис“ и „Техномаркет“.

В магазините за обувки по моловете големи намаления нямаше и там купувачите бяха почти колкото в обикновени делнични дни. 

Тъжно, но факт – най-много хора и днес чакаха пред аптеките, които също намалиха цените на някои лекарства и си накупиха препарати с по-ниски цени.

Тази година Черният петък подрани – много магазини от десетина дни вече предлагаха добри намаления на облекла. Бутици като „Теранова“  обявиха Black Month, точно за да не предизвикват навалици и в същото време да успеят да реализират големия шопинг ден.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА