Черепа агитира за Радев на балотажа

Политика
10:40 - 19 Ноември 2021
5741
Черепа агитира за Радев на балотажа

Олигархът-беглец от правосъдието у нас в Дубай Васил Божков откри агитация в последния ден от кандидатпрезидентската кампания в полза на досегашния държавен глава Румен Радев. Изненадващо, той се обяви "за" наречения преди време от самия него "част от статуквото" кандидат за "Дондуков" 2, чрез известния си фейсбук профил. 

"В неделя предстои балотаж. ГЕРБ и ДПС отчаяно се опитват да спечелят Президентството. Да ги спрем като гласуваме против техния кандидат. Излезте и гласувайте", призова Черепа, като косвено посочи своя претендент за поста. 

В началото на годината бившият хазартен бос с куп обвинения се разсърди на Румен Радев заради това, че неговата партия "Българско лято" не бе поканена за преговори в президентството като една от извънпарламентарните сили за предстоящите тогава редовни парламентарни избори. От тогава Божков намираше редица причини да критикува главнокомандващия, но явно след последното разместване на политическите пластове, все пак е решил да обърне вота си в негова полза.

"Статуквото на всяка цена иска да се възпроизведе. Правят се, че не ни забелязват и не съществуваме. Страх ги е от нас, защото сме сила. Ние сме единствената алтернатива", изрепчи се Божков на Радев преди трите национални вота.