Черепа бесен от запорите си

Бизнесменът-беглец се оплака от блокирането на авоарите му

Крими
15:40 - 14 Октомври 2020
9651
Черепа бесен от запорите си

Бизнесменът, избягал в Дубай - Васил Божков, обвини Народното събрание за това, че узаконявало "незаконните" действия на главния прокурор Иван Гешев, който направи първия си отчет и изслушване пред депутатите днес. Според олигарха обвинител №1 незаконно запорирал всичките му сметки без никакво основание.

"На 13.2.2020 с решение на Специализирания съд са запорирани банковите ми сметки, без да имат това право по нито един закон. За запор трябва да има решение на граждански съд. В същия ден в НС се гласува на второ четене проектът на Закона за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит. Опитната в това отношение Менда Стоянова вкарва в закона нелогичния параграф 53 - „Искане, направено от прокурор от специализираната прокуратура, се разглежда от специализирания наказателен съд.". С тази поправка цели да оправдае извършеното вече престъпление от #хунтата. На 28.2.2020 – 15 дни след незаконните действия на Гешев, поправката влиза в сила. Тази година срещу мен са гласувани 4 такива закона", обяви бившият хазартен бос. 

А според него тези ремонти били наложени от страх. И имало от какво. "Вече има алтернатива: "оставка", "нов парламент", "нов главен прокурор", "нов премиер", зове Божков от емирството.