Черепа: Не правете кабинети с подкрепата на ГЕРБ

Васил Божков "посъветва" лидерите на ИТН, ДБ и ИСМВ да връщат мандата на Радев

Политика
15:09 - 20 Април 2021
5073
Черепа: Не правете кабинети с подкрепата на ГЕРБ

Олигархът-беглец в Дубай Васил Божков отправи "съвет" към "колегите" си с парламентарно представителство от Има такъв народ, Демократична България и Изправи се! Мутри вън! да не приемат мандат на президента Румен Радев за съставяне на кабинет, защото която и да е от трите формации да успеела, съставът би бил гласуван от партиите на статуквото.

"Симулантът Бойко Борисов предложи смешно правителство с ясното съзнание, че няма да бъде избрано. При нечестно проведените избори, партиите на статуквото имат мнозинство в Парламента. Официално никога не биха подкрепили ГЕРБ, защото искат да стоварят цялата вина само върху тях. Всяко едно правителство предложено от “партиите на протеста”, ще бъде подкрепено от партиите на статуквото под благородния претекст - “Спасение на България”. Впоследствие ще бъде задушено от парламентарното им мнозинство и ще им даде време да замажат следите и да прикрият престъпленията си. Това не трябва да се позволява", заяви Божков във фейсбук след поредното заседание на Българско лято с млади активисти на неговата партия. 

Според бившия хазартен бос страната се нуждаела от нови избори, организирани от правителство, неконтролирано от статуквото, като намекна, че има предвид служебен кабинет на Радев.