Черепа онлайн като Слави: Всичките ми пари са в биткойни!

Олигархът иска да легализира марихуаната, не ще да каже кой му е дал прякора

Политика
09:00 - 28 Март 2021
11044
Черепа онлайн като Слави: Всичките ми пари са в биткойни!

Милиардерът-беглец Васил Божков възприе примера на шоумена Слави Трифонов и се появи онлайн, за да отговаря на въпроси на живо от хора, които уж се интересуват от предизборната кампания, която води от убежището си в Дубай.

Отново подобно на Дългия, Черепа се ангажира да проведе референдуми за развитието на атомната енергетика, легализацията на марихуаната и дори членството на страната в ЕС и НАТО – ако отговаря на националните интереси.

И хвърли бомбата, че повечето му пари са в криптовалути и държавата не може да ги пипне. "Най-стабилната криптовалута е биткойнът. Не създавам, купувам и продавам. Преди години само на шега. Ако не беше криптовалутата, държавата щеше да ме направи от милиардер милионер", похвали се Черпа.

Твърдението му е доста странно, защото само преди няколко месеца се оплака, че е останал без пари и разчита приятели да му дават по "милион-два-пет".

Зрителски интерес изникна към цената на пурите, които постоянно пуши Божков. Бизнесменът се появи и по време на онлайн срещата с такава в ръка. Първоначално Божков се смути и не искаше да каже, но накрая със смях призна: "Тая в ръката ми струва 40 евро. От евтините."

Доста въпроси от тийнейдъри е получил Божков, по думите на водещия разговора. Децата се оказва, че се любопитни откъде идва прякорът Черепа, с който Божков е известен. "Това и аз съм се питал, не знам. Той ми е от много отдавна, от 40-50 години. Не е от бизнес годините", отвърна бизнесменът.