Черепа също иска нови избори

На следващия вот Божков е готов да се яви със своята партия

Политика
08:55 - 08 Април 2021
6611
Черепа също иска нови избори

Олигархът-беглец в Дубай Васил Божков, на когото не достигна процент, за да стане парламентарно представен след вота в неделя, е готов да се яви на нови избори и дори призова за бързото им организиране. В интервю за "Труд" Черепа обяви гръмко, че е готов със свой състав на бъдещ кабинет, а на следващ евентуален вот би се явил не с БНО на Георги Георгиев-Готи, а със своята партия "Българско лято", на която не достигнаха едва няколко дни да се регистрира в съда, за да спази хронограмата на ЦИК. 

"Ние сме по-различни. Ние сме независими. Аз нямам зависимости. При мен всичко извадиха. Каквото можаха. Измислиха и го показаха. Не могат да ме купят. Имам и лични причини този модел да се прекрати. Ние ще променим системата. Това е най-важното и различното. Второ, ние сме се занимавали с бизнес. Няма хора, които са били в политиката. При нас никой не идва да краде. Като си управлявал един бизнес добре, може би ще управляваш добре и една държава. Ако не си правил нищо през живота си и първата ти работа е депутат, не съм сигурен, че ще се справиш много добре", обяви предизборно Божков. 

"Като гледам този парламент и политическите сили, не мисля, че могат да направят кабинет. Така че би трябвало да има други избори", категоричен е Черепа.