Черепа се разсърди заради определението "беглец"

Васил Божков размаха пръст на журналистите заради "спекулации" с името му

Крими
10:34 - 04 Март 2021
3775
Черепа се разсърди заради определението "беглец"

Олигархът Васил Божков изпрати писмо до редакциите на българските медии с обвинение, че спекулирали с името му и несправедливо го наричали беглец от правосъдието. Черепа се разсърди заради заглавия, в които е наричан "укриващ се бизнесмен" и производните, които намирал за груба и тенденциозна манипулация.

Обвиненият по 18 точки от прокуратурата бивш хазартен бос обясни във фейсбук как досега нямало никакви доказателства за това.

"Срещу мен, моето семейство, моите бизнеси и уникалната от гледна точка на културно-историческа стойност колекция, бе извършена безпрецедентна показна атака, нарушаваща грубо правовия ред. Бяха нарушени всички закони, както и самата Конституция. Брутално бяха погазени и основни човешки права, регламентирани в съответните международни договори, които България е ратифицирала, и които имат преимущество над вътрешните правни норми. Виновните за това ще си понесат последствията.
Манипулацията с “укриващият се бизнесмен” отива дори по-далеч. Защото това е лъжа. А “уважаваните” медии трябва да имат поне претенцията, че не разпространяват лъжи", обяви Божков. И заяви, че никога нищо не бил крил, не бил бягал, а си тръгнал от страната по законоустановения ред.

"Нещо повече, подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е свързала с мен", твърди още олигархът. 

"Аз не съм извън България по свой избор. Аз съм българин. И обичам България. Има много хора, които са инвестирали в спорт повече от мен. Но не и в България. Има много хора, които са платили повече данъци от мен. Но не и българи. Няма нито един човек по света, който да е направил повече за опазването на културно-историческото наследство на България от мен", похвали сам себе си той. 

Бил и най-големият данъкоплатец, и най-големият колекционер, и най-големият дарител в спорта.