Черна пантера вдигна на крак френската полиция

Дивото животно се оказало плюшена играчка

Куриози
12:59 - 02 Юли 2020
6373
Черна пантера вдигна на крак френската полиция

Във френския департамент Източни Пиренеи полицията е била извикана по сигнал за пантера, която се разхождала около водоем. Пристигайки на място служителите на реда открили голяма плюшена играчка вместо истинския хищник, предаде БГНЕС.

Куриозният случай е станал във вторник. „В 15.35 часа местно време е подаден сигнал за вероятното присъствие на пантера на брега на реката. Без да губи време полицейски екип е заминал на място“, се казва в съобщението.

Полицаите, благодарение на отличното познаване на местността, са започнали разследване, веднага след като са пристигнали.

„Дивото животно е открито много бързо. С полицаите се е държало смирено и не е оказало съпротива. Приложената снимка потвърждава, че ситуацията е взета под контрол“, разказват служителите на реда. На снимката е изобразен служебен автомобил, до който стоят двама полицаи. Между тях на капака, заемайки почти цялото пространство, лежи огромна играчка пантера. В съобщението се посочва още, че „собственикът на животното или играчката може да се свърже с местната полиция“.