Черна равносметка: Над 200 граждани са жертвите на войната дотук

75 000 руски войници са навлезли в Украйна

Новини
08:19 - 27 Февруари 2022
3276
Черна равносметка: Над 200 граждани са жертвите на войната дотук

За над 200 цивилни жертви на военните действия съобщават украинските власти. След третия ден от атаките на територията на страната са навлезли 75 000 руски войници - половината от струпаните по-рано на границата 150 000, обобщава данните БНР.

Междувременно стана ясно, че Москва е наредила на войските си да настъпят в Украйна от всички посоки. Това се случва в отговор на подготвяните нови санкции от Европейската комисия  срещу руския банков сектор.

Няма да има преговори между Москва и Киев. Напредването на руските войски в Украйна продължава, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота вечерта и обвини украинската страна за провала на планираните вчера преговори: 

„Вчера през деня във връзка с очакваните преговори с украинското ръководство върховният главнокомандващ и президент на Русия издаде заповед за преустановяване на движението на основните сили от руските войски. Тъй като украинската страна се отказа от преговорите, днес беше възобновено придвижването на основните руски сили в съответствие с плана за провеждане на операцията“, заяви говорителят на Кремъл.