ЧЕРНА ВЕСТ: Отиде си 3-годишният Крис, ранен в ПТП на Гергьовден

Правосъдие ли? Изродът, минал на червено и причинил трагедията, е освободен от ареста

Крими
14:04 - 14 Май 2021
4342
ЧЕРНА ВЕСТ: Отиде си 3-годишният Крис, ранен в ПТП на Гергьовден

Тази нощ в болницата в Добрич издъхна 3-годишният Крис, който бе тежко ранен при свирепа катастрофа на Гергьовден. „На небето изгря още една звездичка. Почивай в мир, малко ангелче. Обичаме те“, написа във фейсбук вуйчо му Светослав Великов.

При пътнотранспортното произшествие детето получи фрактура на черепа и претърпя 2 тежки черепно-мозъчни операции. Въпреки усилията на лекарите, около полунощ детето си отиде от този свят.

Припомняме, че на 6 май, около 14 часа, на кръстовището на улица „Христо Ботев“ и бул. „Русия“ лек автомобил ауди преминал на червен светофар и блъснал завиващия в този момент лек автомобил фолксваген, в който пътувало семейството на Крис – родителите му и по-голямата му сестра, на 9 години.

Очевидци твърдят, че "Фолксвагенът" се завъртял на 360 градуса, от което по-малкото дете изпаднало от колата и се озовало под нея. На помощ се притекли свидетели на трагедията, които повдигнали "Фолксвагена", за да извадят детето, докато пристигне линейката. От зверския сблъсък най-тежко пострадал Крис. Майка му била със счупени таз и крак, 9-годишната му сестричка – със счупена ключица. И двете вече са изписани от болницата в добро здравословно състояние.

43-годишният шофьор на аудито, блъснал автомобила на семейството на Крис, беше задържан за 24 часа и освободен. След трагедията в Добрич бе организирана дарителска кампания за Крис. Организаторите заявиха, че всичко събрано ще бъде преведено по сметката на семейството на починалото дете.