Черни птици сеят паника в Хюстън

Хората се страхуват, че пренасят болести

Мистика
17:15 - 04 Февруари 2020
6184
Черни птици сеят паника в Хюстън

През последните две години става традиция безчислени ята черни птици да се заселват за няколко дни Хюстън и околностите му. Така филмът на Алфред Хичкок „Птиците” се превръща в реалност и плаши все повече хора. И тази година в самото начало на февруари жителите на мегаполиса са принудени да живеят сред милиони черни птици, долетели изведнъж незнайно откъде.

В Хюстън цари паника главно поради страха, че може птиците да са преносители на китайския коронавирус. Лекари обаче успокояват, че е невъзможно птиците да са прелетели Тихия океан и да идват чак от Китай. Това обаче не намалява страха в Хюстън. Птиците са черни и затова се свързват с нещо лошо. Те са милиони и просто се разхождат из града, без да се страхуват от хората. Странно е как се чувстват толкова добре в мегаполиса сред шум и всякакви антени. Милионите птици долитат изведнъж и това е още по-ужасяващо за хората.

Вярващите в Хюстън веднага започват да говорят за наближаващ край на света. Журналистите са тези, които се опитват да свържат пернатото нашествие с трагедията в Китай, с коронавируса в Ухан, който уж по някакъв начин се пренася по целия свят по този начин. Някои вестници дори пишат, че птиците предчувстват, че в Хюстън скоро ще има много трупове, което означава храна за тях от червеи и ларви.

Какво казват орнитолозите? Самите те са изненадани. Но имат своите обяснения за случилото се. Според тях е възможно миграцията на птиците да е объркана от  изместването на Северния полюс и това по някакъв начин да е нарушило ориентацията им в пространството. Възможно е да има и други фактори като съвременните комуникационни системи, пускането на все повече ракети, които осигуряват GPS навигация от космоса, мобилните комуникации и интернет, химическите линии с уж неясен произход в небето и т.н. Орнитолози признават, че не разбират защо милионите ята черни птици са избрали точно Хюстън, а не някой друг град в Тексас или дори в Америка като цяло.