Черно море прегази ЦСКА на "Армията"

Червените фенове напуснаха бесни стадиона след срамното домакинско поражение с 1:3

Топ
20:48 - 20 Юли 2019
5704
Черно море прегази ЦСКА на "Армията"

ЦСКАдопусна тежка домакинска загуба с 1:3 от Черно море в мач от втория кръг на Първа Лига и след два изиграни шампионатни двубоя на "Армията" събра едва една точка. Моряците дръпнаха с три гола след попадения на Исмаил Иса (23) и Родриго (37 д., 60), а резервата Тони Уот се разписа почетно в в 74-ата минута.

Успехът изкачи моряците на първо място в класирането, докато червените за втори път в рамките на седмица не успяха да запишат победа в първенството, тъй като в първия кръг завършиха 2:2 с Етър.

Сред 11-те на червените липсваше капитанът Николай Бодуров, който бе оставен извън групата. Двойка централни защитници бяха Чорбаджийски и Нуно Томаш. Първия бе нарочен от привържениците за един от основните виновници за тежкото домакинско поражение.

Черно море откри резултата в 23-а минута, когато Родриго намери Исмаил Иса на лявото крило. Таранът преодоля майсторски Нуно Томаш и след великолепен фалцов шут с десния крак не остави шанс на вратаря Черниаускас - 1:0 за моряците.

ЦСКА така и не успя да се отърси от шока след гола до края на мача и варненци напълно надиграха червения претендент за шампионската титла.  В 37-ата минута Черно море вкара втори гол. Скоростна атака отляво завърши с прострелно центриране на Минчев. Стойчо Атанасов се хвърли да го спре, но го стори с ръце и реферът Георги Кабаков отсъди дузпа, която Родриго реализира - 0:2.

Второто попадение здраво ядоса феновете, които започнаха бурно да освиркват футболистите, а треньорите на ЦСКА Добри Митов и Люпко Петрович извършиха бърза смяна още преди почивката, като на мястото на Атанасов влезе Бикел.

ЦСКА игра безобразно слабо и заслужено падна с 1:3, като това бе най-малкото, с което се разминаха "армейците". Снимки: sportal.bg

Втората част започна с хаотична игра на ЦСКА, армейците все пак достигнаха до две полу-положения пред вратата на Черно море, пропуснати от Жеферсон и Евандро, който стреля с глава от 6-7 метра, но в аут.

В 60-ата минута нов студен душ поля ст. "Българска армия", след като младокът Попов надигра Жеферсон и Чорбаджийски, след което върна към Андраде, който с удар по земя от 14-15 метра вкара втория си гол в мача - 0:3 за Черно море!

В 74-ата минута ЦСКА върна едно попадение. Резервата Отабор проби и центрира отдясно към непокрития Тони Уот, който нямаше как да пропусне на 4-5 метра фронтално срещу вратата.

До края на мача ЦСКА не успя да стигне до ново положение, а в 88-ата минута Черно море остана с човек по-малко заради червен картон на Попов, който задържа Евандро пред наказателното поле. Тиаго стреля от прекия свободен удар, но след рикошет в стената топката излезе в корнер.

Шокиращата загуба на ЦСКА във втория кръг от първенството накара феновете открито да се разбунтуват срещу треньора Добри Митов, макар да е публична тайна, че реалния наставник е Люпко Петрович. Зепалянковците искат и оставката на мениджъра и довереник на Гриша Ганчев - Стойчо Стоилов, но той едва ли някога ще бъде натирен от собственика. Очакванията са кризата в ЦСКА да бъде потушена чрез оставка на треньора Добри Митов. ЦСКА има и тежък мач с хърватския Осиек за Лига Европа във вторник и малцина са оптимисти, че "армейците" ще съумеят да се вдигнат на крака след кошмарния старт на първенството.