Черно море се уреди с национал

Исмаил Иса е вторият летен трансфер на "Тича"

У нас
14:09 - 17 Юни 2019
2183
Черно море се уреди с национал

Новоизлюпеният национал Исмаил Иса е второто ново попълнение на Черно море, съобщиха от клубния сайт. 29-годишният нападател, който се разписа при дебюта си за националния отбор в квалификационната среща с Чехия (1:2), ще се присъедини към лагера на варненци в Банско. Той идва като свободен агент, след като се раздели с Дунав. През миналия сезон в Русе нападателят записа 23 мача, в които реализира 6 гола и направи 5 асистенции.

Исмаил Иса е роден на 26 юни 1989 г. в Търговище. Започва да играе футбол в школата на местния Светкавица, след което преминава през отборите на Хасково, Левски, Сливен, Локомотив Мездра, турските Карабюкспор и Елазъспор, Литекс, молдовския Шериф Тираспол, Берое и Дачия Кишинев. В кариерата си Иса има общо 248 срещи на клубно ниво и 74 попадения.

Това е вторият летен трансфер за Черно море след бразилеца Жордао Кардозо. Тепърва треньорът Илиан Илиев ще крои селекцията след скандалите в края на сезона, когато от „Тича” се тръгна цял отбор играчи. Все още върви разследване около футболистите, които са нарочени за симулативна игра в мача срещу ЦСКА (1:3). От обвинената група единствено ветеранът Георги Илиев публично коментира случая и отрече да е виновен. 

Снимка: Lap.bg