Черно море: Станислав Тодоров е слуга!

Знаем, че обслужва интересите на определен клуб, заявиха варненци

Спорт
12:17 - 09 Март 2023
2800
Черно море: Станислав Тодоров е слуга!

Пореден футболен клуб от Първа лига изрази остро недоволството си от съдийството у нас. От ръководството на Черно море, който в момента е на пето място в класирането, пуснаха в клубния профил във Фейсбук позиция след домакинската загуба с 1:2 от "Ботев" (Пд) в събота в мач от XXII кръг.

Недоволството на варненци не бе насочено толкова към главния съдия Васимир Ел-Хатиб, колкото към отговорника за системата "Видео асистент рефер" (VAR) в този мач - Станислав Тодоров.

"За пореден път се видя, че някои родни съдии вземат решенията за една или друга ситуация в дадена среща извън правилата на футболната игра. Или по-точно водени от това “как трябва да свърши определена среща”. В мача между "Челси" и "Борусия" (Дортмунд), ВАР сигнализира, че има игра с ръка в наказателното поле, и след разглеждане главният съдя, отсъжда дузпа.

При абсолютно същата ситуация обаче на мача между "Черно море" и "Ботев" (Пловдив), главният съдия отсъжда дузпа, но ВАР, за който отговаря Станислав Тодоров, ОТМЕНЯ решението на рефера! Първата ситуация е в двубой от Шампионската лига, а другата в родния ни шампионат.

По този начин се фаворизират определени отбори за сметка на други в борбата за Европа. Тук е моментът да зададем въпроса - чии интереси защитава и на кои отбори слугува Тодоров и ВАР?", се казва в изявлението на "Черно море".

Още след мача треньорът на варненци Илиан Илиев се оплака от Тодоров пред медиите: "Станислав Тодоров, който беше на ВАР, беше решил, че днес не е нашият ден. Знаем, че Станислав Тодоров е близък до един отборите от шестицата. Тези неща ги знаем. С това поведение на ВАР на Станислав Тодоров си мисля, че някой иска да попречи на "Черно море".

По този начин "Черно море" става поредният клуб от първата шестица, който протестира срещу съдийството този сезон след "ЦСКА-София", "Славия" и "ЦСКА 1948". Недоволството си са изразявали още "Левски", "Ботев" (Пд), "Берое", "Ботев" (Вр), "Септември" (Сф), "Пирин", "Хебър"...

В последните дни скандалите със съдиите ескалираха. В събота имаше още два - изпълнителният директор на "ЦСКА-София" Филип Филипов обяви след 1:1 с "Локомотив" (Пд), че ръководството не иска Драгомир Драганов да получава повече наряди за мачове на тима. По-рано същия ден съдията Радослав Гидженов и отговорникът за VAR Валентин Железов отмениха гол на "Берое" при загубата с 1:2 от "Септември" (Сф) заради засада на нападателя на старозагорци Калоян Кръстев, въпреки че преди да бъде той зад защитата на гостите, топката бе преминала голлинията след шут на негов съотборник и бе довкарана от играч на "Септември".

До момента няма реакция от БФС за последните скандали. Станислав Тодоров, Валентин Железов и Драгомир Драганов обаче получиха наряди да водят мачове, а Радослав Гидженов ще е VAR рефер, което означава, че Съдийската комисия не е видяла причина те да бъдат наказвани.