ЧЕРВЕН КАРТОН: „Тотнъм” изрита Жозе Моуриньо

Футбол
13:26 - 19 Април 2021
2884
ЧЕРВЕН КАРТОН: „Тотнъм” изрита Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо е уволнен от поста си мениджър на "Тотнъм", съобщи "Скай Спортс", а малко по-късно и клубът потвърди. Новината идва след поредица от неуспешни резултати за "шпорите", отпадане от Лига Европа и преди финала в турнира за Купата на Лигата.

Португалецът, който пое "Тотнъм" през ноември 2019 г., имаше действащ договор до лятото на 2023 г.

Моуриньо водеше "шпорите" в 86 мача, в които записа 45 победи, 17 равенства и загуби 24 пъти при голова разлика 173:110.

"Жозе беше с нас в едни от най-трудните времена. Той показа твърдост по време на пандемията. Като президент имах удоволствие да работя с него, а той винаги е добре дошъл при нас", каза президентът на "шпорите" Даниел Леви пред официалния сайт.

През миналия сезон "Тотнъм" завърши на шесто място във Висшата лига, а в момента заема седмо място в таблицата на пет точки от Топ 4. "Шпорите" имат само един успех в последните си шест срещи във всички турнири.

От клуба не обявяват кой ще наследи Моуриньо. Тренировките на отбора засега ще води бившият играч на състава Райън Мейсън.

В сряда тимът играе със "Саутхемптън" в шампионатен мач, а в неделя финал с "Манчестър сити" за Купата на Лигата.

"Тотнъм" е третият клуб в Англия, който Моуриньо ръководи след "Челси" и "Манчестър юнайтед". В предишните си тимове на Острова Специалния спечели общо 11 трофея.