Червен кмет пристана на ИК за Радев

Пенчо Милков виждал в президента секира за порочните схеми в страната

Политика
15:04 - 27 Септември 2021
1909
Червен кмет пристана на ИК за Радев

Червен кмет обяви, че влиза в Инициативния комитет, който издига Радев за втори мандат като президент, Това е градоначалникът на Русе Пенчо Милков, който спечели изборите през 2019-та година с подкрепата на БСП.

"За мен е чест да съм член на националния Инициативен комитет, който днес официално издига кандидатурата на г-н Румен Радев и на г-жа Илияна Йотова за втори президентски мандат.",  заяви Пенчо Милков, цитиран от Дунавмост.

"Президентът остана верен на принципите, които заяви през 2016 г., и се превърна в обединяващата фигура на промяната. Убедихме се, че има куража да поведе страната ни по нов, честен и достоен път. Да бъде надмогнат авторитарният режим, да се спрат порочни схеми, а изборите да се провеждат по ясни правила. Неслучайно Румен Радев има най-високата обществена подкрепа. Днес и на 14 ноември заявявам и своята подкрепа", аргументира се кметът.

Вчера  cтaнa яcнo, чe тримa прeдcтaвитeли нa БCП влизaт в Инициaтивния кoмитeт зa издигaнe нa Румeн Рaдeв - Криcтиaн Вигeнин, Ирeнa Aнacтacoвa и прoф. Рaдocлaв Гaйдaрcки.

През в 18 часа президентът приема членовете на Инициативния комитет.