Червената телевизия пламва от COVID-19?

Общество
17:30 - 13 Юли 2020
4157
Червената телевизия пламва от COVID-19?

В телевизията на социалистите БСТВ съвсем скоро може да пламне епидемия от коронавирус. Медията реално е изправена пред тази опасност, след като стана ясно, че Вяра Емилова е заразена с коронавирус.

Емилова е секретар на Изпълнителното бюро на БСП, но в същото време тя е и управител на червената телевизия. Това означава, че освен всички нейни колеги на „Позитано” 20, РЗИ трябва да тества и журналистите в БСТВ, защото социалистката е в пряк контакт и с тях.

Рискът за журналистите в телевизията на БСП е двоен, защото те ежедневно отразяват протестите на жълтите павета, и то още от първия ден. Болшинството от демонстрантите обаче обикалят София без никакви защитни средства.

Това е вторият път, в който ръководството на Столетницата и членовете на Националния съвет ще бъдат тествани, след като само преди две седмици с положителен резултат излезе и Янаки Стоилов. Вяра Емилова е сред най-верните хора в Изпълнителното бюро на лидера на БСП Корнелия Нинова. Вчера тя не е била на свикания от опозицията в червената партия пленум, научи Lupa.bg.