Червени фенове нахлуха на пистата по време на дербито

Полицията озапти привържениците

Футбол
15:46 - 06 Март 2022
4087
Червени фенове нахлуха на пистата по време на дербито

Феновете на ЦСКА успяха да пробият загражденията и да влязат на пистата на националния стадион "Васил Левски" малко след като съдията Валентин Железов даде край на първото полувреме на дербито с "Левски".

Двата тима играят при резултат 0:0 в 22-ия кръг на Първа лига и при много тежки условия на снеговалеж. Наложи се дори прекъсване на мача в началото на първото полувреме.

Тъй като стюардите не успяха да спрат привържениците, на пистата излязоха полицаи, които преградиха пътя на "червените" фенове.

Преди подновяването на втората част запалянковците отново заеха местата си в сектор "Г".

През първото полувреме условията не бяха благоприятни за футбол и играчите на двата тима по-скоро се пазеха от контузии.

На мача има около 15 000 зрители въпреки метеорологичните условия, съобщава Би Ти Ви. След началото на втората част играта беше спряна отново за минута, но заради димка от сектор "А".

Нулево равенство в снежната битка между "Левски" и ЦСКА. Условията на терена затрудниха и двата тима, които завършиха дербито от 22-ия кръг на Първа лига с по 10 души. 

Добри голови възможности почти липсваха. При една от тях обаче влезлият като резерва Яник Вилдсхут остана сам срещу Николай Михайлов, но стражът на "сините" запази вратата си "суха". Интересна ситуация се откри и пред Георги Йомов, но без резултат.

В 54-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Цунами си изкара втори жълт картон след нарушение срещу Иван Турицов и бе изгонен. В добавеното време Брадли Мазику получи директен червен картон след преразглеждане на фаула му с ВАР.