Червени искри: Бесепарите избират ръководство за София

Очакват се остри конфликти между хората на Нинова и опозицията

У нас
10:06 - 11 Юли 2020
1653
Червени искри: Бесепарите избират ръководство за София

Първото заседание на XIV Конференция на Софийската градска организация на БСП започна в НДК със завиден кворум, видя репортер на Lupa.bg.

В началото на седмицата приключи отчетно-изборният цикъл на районните организации в София. След възстановяването на вътрешно-партийната кампания се проведоха последните 6 районни конференции. От тях председателят на БСП – София Калоян Паргов получи още 6 номинации за нов мандат и вече е с 24 от 24 района. 

Останалите номинирани на последните районни конференции са Христо Проданов с 5 номинации, Георги Свиленски - 4, Борис Цветков – 3. Валери Костов, Жельо Бойчев, Крум Зарков, Ленко Петканин, Марин Пенков, Михаил Ставрев, Петър Апостолов и Стефан Василев са с по една номинация. 

От тези конференции Корнелия Нинова е получила 6 номинации за председател на партията. Калоян Паргов и Кирил Добрев са с по 4. Драгомир Стойнев, Сергей Станишев, Валери Жаблянов и Крум Зарков са получи имат по 2 номинации. По една имат Красимир Янков, Костадин Паскалев, Георги Пирински, Янаки Стоилов, Антон Кутев, Михаил Миков, Лъчезар Костов, Христо Проданов и Стефан Василев. 

Очакват се тежки конфликти по време на инфарктното заседание. По информация на Lupa.bg бившият енергиен министър Румен Овчаров, който твърдо стои зад настоящето ръководство на Столетницата в лицето на Корнелия Нинова, ще даде силно рамо на Свиленски, за да оглави той Градския съвет. Опозицията на Нинова обаче е категорично "за" оставането на Паргов начело. 

Изходът от днешната конференция ще определи и делегатския състав за предстоящия конгрес през септември след прекия избор на лидер. Най-малко 110 са делегатите от София и разпределението на силите е от ключово значение, обясняват висшите социалисти. 

Медията ни ще ви държи информирани за хода на конференцията и споровете в НДК.