Червените фенове сломени: Любо Пенев изритан от ЦСКА 1948!

Ел Голеадор имал доста търкания в клуба

Ексклузивно
21:58 - 07 Декември 2022
20123
Червените фенове сломени: Любо Пенев изритан от ЦСКА 1948!

Любослав Пенев е взел решение да подаде оставка като треньор на ФК ЦСКА 1948!

Ел Голеадор повече няма да води тима, играещ домакинските си мачове в Бистрица. Очаква се да бъде обявено, че двете страни се разделят по взаимно съгласие, пише Тема спорт, но по информация на Lupa.bg наставникът е изгонен от клуба.

Така прогнозите, че 56-годишният специалист няма да се задържи начело на клуба повече от 6-7 месеца, ще се сбъднат. Решението на Пенев назрява от два месеца, но точката на кипене вече е достигната и връщане назад няма.

Причините са много и не са голяма изненада за никого от запознатите с процесите, които преди Любо са миналия по същия път.

Още когато Пенев бе назначен в края на пролетта, мнозина предвидиха, че престоят му във ФК ЦСКА 1948 няма да е дълъг.

Ел Голеадор оставя тима на трето място във временното класиране, като най-отличителните му мачове бяха 3 – победата над Левски в Бистрица с 1:0 на старта на шампионата и равенствата с Лудогорец, съответно 2:2 в домакинството и 1:1 при гостуването в Разград в края на есенния дял.

Пенев има редица мотиви за решението си, като назначението на Стойчо Младенов за оперативен директор в клуба е най-малкият от тях.

Известна е непоносимостта на Любо към бившия му съотборник на „Армията”, но не това е сред основните причини, за да сдаде поста.

Той имал доста други аргументи за предприемането на този ход, които в крайна сметка натежали при избора му да сложи край на авантюрата си във ФК ЦСКА 1948.

Трябва да се отбележи, че в нито един момент Пенев не припозна този клуб като ЦСКА, не говореше в подобна стилистика и избягваше гръмки изявления относно статута на отбора, който водеше.

Тепърва ще стане ясно кой ще го наследи на поста. Новият треньор на тима ще бъде обявен най-късно до края на месеца.