Червения пират упражнявал тормоз от години и над близки и познати

Заплахи е оправял и към гимназията, в която е учил, потвърдиха от ръководството

Актуални новини
19:34 - 01 Март 2024
3019
Червения пират упражнявал тормоз от години и над близки и познати

Арестуваният за отправени заплахи към министри, магистрати, полицаи, кметовете на Сливен и Котел е упражнявал тормоз от години и над близки и познати. Това потвърдиха хора от Сливен, които познават Илко Захариев. Те отказаха да бъдат записани, опасявайки се за сигурността си.

Илко Захариев е завършил Природоматематическата гимназия в Сливен през 2009 година. Всички, които поискаха да останат анонимни, го описват като изключително интелигентен, умен и комбинативен, но със склонност към фобии и фиксации. 

В различно време след завършването на гимназията успешно е кандидатствал в различни висши учебни заведения в страната и чужбина, но не е завършил нито едно от тях. 

Градацията на заплахите започва от най-близкото обкръжение, следва разширение на кръга и така достига до най-високото ниво. 

Заплахи е оправял и към гимназията, в която е учил, потвърдиха от ръководството, като уточниха, че са изпратили сигналите към полицията.  

Вече стана ясно, че на местно ниво са отправяни заплахи към кметовете на Сливен и Котел, общински съветници, полицаи. Голяма част от тях са свързани със закани за физическа разправа. 

В Районната прокуратура - Сливен има образувано дело и по случая и се води разследване.