Честит празник на железничарите!

БДЖ стартира рубрика за представяне на своите служители

Общество
09:11 - 07 Август 2022
2570
Честит празник на железничарите!

По повод отбелязването на Деня на железничаря, БДЖ започва специалната рубрика „Железничари по призвание“, съобщиха инициаторите. 

Рубриката е достъпна в Youtube канала на БДЖ, на официалния сайт и във фейсбук страница на дружеството. В „Железничари по призвание“ периодично ще бъдат публикувани видеоматериали с представяне на служители, които упражняват различни професии в железницата.

Целта на рубриката е да станат ясни повече подробности за това в какво се изразява работният ден на железничарите и да се научат много любопитни факти за влаковете и железницата като цяло. 

В първия епизод от поредицата ще бъде представен Ангел Алексиев, локомотивен машинист и инструктор, един от малкото останали хора, които дават нов живот на парните локомотиви в БДЖ и с удоволствие предават своите знания на младите си колеги.

По случай Деня на железничаря управленският екип на БДЖ поздрави бивши и настоящи служители от дружествата в системата на железницата.

Денят на железничаря по традиция се чества всяка година през първия неделен ден на август. Неговото отбелязване датира от средата на миналия век.