Честит рожден ден, ЦСКА!

Най-великият клуб на България, радвал милиони у нас и по света, празнува!

Спорт
00:01 - 05 Май 2023
4839
Честит рожден ден, ЦСКА!

5 май никога не е бил обикновен ден и обикновена дата за спортна България. А и не само за спортната част. Днес ЦСКА чества своя рожден ден. Армейците отбелязват 75 години от основаването на най-успешния български клуб.

Аленото знаме, чиято чест са защитавали най-успешните спортисти на България, които са донесли и най-много медали за страната ни от различни надпревари, продължава да се вее гордо!

75 години, в които свещените четири букви не спират да палят сърцата, да карат хората да се радват и да плачат, да чакат с трепет всеки следващ мач, с радостта и разочарованието, които им носят.

Защото обичащите са горди фенове на ЦСКА! А любовта към ЦСКА е по-силна от всяка една трудност. И всеки изстрадан триумф е по-сладък и по-ценен.

Историята на ЦСКА е пълна с успехи, но привържениците винаги са били неотлъчно до клуба и при най-големите радости, и в най-тежките моменти. Времето е отредило на любимия им отбор винаги да има водеща роля не само в българския спорт, но и на международната сцена.

Редица велики състезатели, треньори и ръководители са оставили имената си със златни букви през изминалите 75 години.

От създаването си през 1948 г. до сега великият клуб е обогатил витрините на клубния Музей на спортната слава с рекордните 31 шампионски титли и 21 национални купи, гордост са и трите полуфинала в Европа и безброй незабравими футболни вечери, които са донесли моменти на радост, гордост и величие.

Честит празник на всички привърженици на ЦСКА!