ЧЕСТИТО: Елена Гунчева стяга своя партия

За целта трябват доста пари, призна люспата от „Възраждане“

Политика
11:24 - 12 Юли 2022
4915
ЧЕСТИТО: Елена Гунчева стяга своя партия

Елена Гунчева, която заряза Костя Копейкин и „Възраждане“, за да е независим депутат, обмисляла свой политически проект.

"Мислила съм (за собствен политически проект- бел. ред.), но все още е рано да се каже. За това трябват доста усилия, доста пари. Както виждаме – без силна подкрепа повечето партии си остават "един файтон хора", каза тя пред "България он еър".

На въпрос дали след напускането на „Възраждане“ е получавала предложения да се включи в друга политическа партия, Гунчева отговори с "да", но не каза от кои формации са дошли те.

"Предложения съм получавала и продължавам да получавам, но в крайна сметка аз ще реша", посочи тя, а в отговор на въпрос уточни, че не е била търсена от "Български възход" на Стефан Янев или от бъдещия проект на спортния министър в оставка Радостин Василев, който напусна ИТН.

Тя каза, че тепърва ще обмисля дали да участва в задаващите се предсрочни парламентарни избори.

"Бъдещето е такова, каквото ние си го направим като народ. За съжаление, 32 години ние все още не осъзнаваме какво искаме. Хвърляме се от проект на проект, от политик на политик, вярваме в идоли и в един момент всички се разочароват.

Трябва да осъзнаем, че сме един народ и бъдещето си трябва да го изградим заедно, а не като се дразним помежду си", посочи независимият депутат.

По думите ѝ страната отива към нови избори, а от тях "ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победителите", които можели да направят коалиция. "Едно управление на ГЕРБ аз категорично не мога да възприема като добро за България", посочи тя.

"Най-лошият вариант е да влезем в спирала от избори. Вече виждаме и каква е кризата. Една тежка зима ни чака и ще има поредица от служебни кабинети и избори, докато накрая осъзнаем какво искаме от политиците", добави Гунчева.

По повод решението си да напусне „Възраждане“, тя каза:

"Основните (причини за решението – бел. ред.) бяха, че кадровата политиката на партията е много погрешна. Не се търсят хора, които да могат да участват в държавното управление, които да са лоялни и верни на лидера. В партията всичко се върти само около председателя ѝ. Макар и сега да дава резултат, ако партията успее да превземе властта, това ще предизвика много проблеми за цялата държава".