ЧЕСТИТО! Ето'о стана баща на… 22-годишна

Футбол
18:27 - 17 Февруари 2022
4026
ЧЕСТИТО! Ето'о стана баща на… 22-годишна

Първоинстанционният съд на Мадрид обяви бившия камерунски футболист Самуел Ето'о за официален баща на млада жена, която вече е на 22 години, Ерика До Росарио Ниевес. Това посочи пред агенция ЕФЕ адвокатът Севилия Фернандо Осуна, който заведе делото на младата жена през 2018 г.

Майката на младата жена на име Адилеуса и футболистът се срещнали, според делото, в нощен клуб в Мадрид през 1997 г., когато Ето'О играе в Леганес, след като ги запознал общ приятел, който работел в нощен клуб.

В резултат на връзката, посочва същият иск, през февруари 1998 г. жената открива, че е бременна, за което тя му е казала, а след това „и казала, че ще се държи отговорно по отношение на общото им дете, въпреки че предпочита да няма дете".

Тя добавя още, че „по време на бременността се е опитвала да комуникира с бъдещия баща, но той не отговарял на телефонните й обаждания или имейлите й“ , за да посочи, че тя го е уведомила по телефона, че ще ражда, без да получи отговор от нейна страна.

Момичето е родено през 1999 г. в болницата на фондация Аларкон в Мадрид, когато футболистът е бил в Еспаньол. Той не искал да я припознае в нито един момент.

Младата жена предоставила биологични доказателства, които подкрепят нейните показания, което накара съдията да признае иска. Бившият футболист е осъден и на издръжка от 1400 евро със задна дата от завеждането на делото.