Честваме 182 години от рождението на Левски

За празника на Апостола народен събор ще се проведе в родното Карлово

Общество
07:41 - 18 Юли 2019
4005
Честваме 182 години от рождението на Левски

С гражданско поклонение и панихиди в страната ще отбележим 182 години от рождението на Васил Левски, съобщават от общинската администрация.

В 10 часа пред паметника на Апостола в село Къкрина граждани ще се преклонят пред личността и делото му. Програмата е на местното народно читалище "Васил Левски - 1924 г." и ще бъде в двора на Къкринското ханчe.

Панихида за Левски ще бъде отслужена в храм "Успение Богородично" в кв. „Вароша” в Ловеч от 17,30 часа. След това ще се състои гражданско поклонение пред паметника на Апостола в града, а от 18,45 часа е предвиден спектакъл на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

Изявата е на сцената в ловешката средновековна крепост, входът е свободен. При лошо време спектакълът ще е в Драматичен театър - Ловеч. През целия ден музеят „Васил Левски” ще е с безплатен вход за посетителите.

Голям народен събор и тази година ще събере много българи в родния му град Карлово. От 21,00 часа по традиция ще се състои тържествената заря проверка на площад „Васил Левски”. Събитията са под патронажа на президента Румен Радев.