Четири ретроградни планети ни мъчат през май

Топ
18:30 - 06 Май 2020
5750
Четири ретроградни планети ни мъчат през май

Четири ретроградни планети ще ни мъчат през месец май. Венера, Юпитер, Сатурн и Плутон ще ни вадят от точката на равновесие, като спъват плановете ни, създават предпоставки за скандали, раздели и различен тип инциденти, пише monitor.bg. 

На фаталния 13-ти своя ход сменя планетата на любовта и парите Венера. Тя ще тръгне на обратно по зодиака в знака на комуникациите Близнаци. Това допълнително ще усили неразбирателствата в личните и интимни отношения. В бизнеса пък ще се наблюдават шумни скандали и раздели. Хаосът ще продължи до 25 юни.

Менделсон

Астролози предупреждават, че в този период, ако вдигнем сватба или се сгодим, е много вероятно след това да съжалим за стореното. Тук изключение прави само положението, при което партньорите имат ретроградна Венера по рождение. Те ще бъдат като имунизирани от капризите на неблагоприятния астро период.

Връзки

Древните хора са наричали Венера „малкият благодетел“ и са ценели много нейното благотворно влияние. Венера отговаря както за взаимоотношенията ни с нашите близки и любими хора, така и за усещането ни за красота и хармония, помага ни да създаваме красота, удобство и комфорт и в околното пространство и в отношенията ни с околните. Тя влияе пряко и върху отношението ни към парите и материалните ценности, върху това как печелим, как и за какво харчим. Венера се свързва още с изкуствата, като тези професии ще изпаднат във временен застой. Периодът на ретроградна Венера ще ни застави да преосмислим ценностите си, да поспрем и да се запитаме кое действително е най-ценно в живота ни. Твърде вероятно е в следващия месец и стари любови да се материализират в живота ни, доказвайки сентенцията, че старата любов ръжда не хваща.

Характерно за Ретроградната Венера още е, че хората често ще сменят радикално външния си вид, в повечето случаи неудачно, с нова прическа, дрехи, бижута. След края на ретроградността на 25 юни, мнозина ще минат към старите си порядки, чудейки се с кой акъл са си сменили цвета на косата например. В сферата на бизнеса крупните капиталовложения не са препоръчителни с изключение на рефинансиране на стари заеми и ремонти.

Зевс

Другата планета, която през този месец ще изпитва търпението ни, е Юпитер. Тя ще се движи обратно по небосклона от 14 май чак то 13 септември. Тя пък е наричана „Големият благодетел“, тъй като се свързва с щастие и просперитет. Не случайно в миналото е била свързвана с бога Зевс, за който невъзможни неща няма. Ако е силно аспектирана в рождения хороскоп, орисва индивида с пътешествия, задгранични контакти, късмет , философски поглед към света и/или дълбока религиозност. За зла участ Юпитер ще смени своята посока в знака на Козирога, където ще бъде в неблагоприятна позиция. В резултат енергията й ще води хората към спестяване вместо към харчене и пътешествия, към сдържаност вместо шумно веселие. Като цяло ще се наложи отлагане на големите ни планове не само за пътешествия. Тук изключение правят само онези воаяжи, които вече веднъж са били отлагани в миналото. Периодът на ретроградния Юпитер си има и положителна страна, като отваря шансове, ако човек, е изоставил образованието си, да го завърши.

Сатурн

Третата ретроградна планета, която ще тества дебелината на нервите ни, е Сатурн. Плувайки обратно по зодиака от 11-ти май до 3-ти юли тя ще се движи във Водолей, а от 4-ти юли до 29-ти септември ще финишира ретро парада си в Козирог. Енергията на тази звездна разходка ще ни подтикне да се освободим от всичко ненужно, за да вървим напред в личностното и кариерното си развитие. Да не се ловим за статуквото като удавници за сламка, а да потърсим нови хоризонти и таланти за своето бъдеще и по-добро утре. Това при едни може да се проектира в раздяла със стари връзки, а при други с преформатиране на губещи поведенчески и мисловни модели. На трети ще се наложи да усвояват нови компютърни умения, за да бъдат по-адекватни на пазара на труда. Защото знакът на Водолея е свързан именно с новите технологии.

По правило Сатурн е планета „учител“, създава правила, структура, и обича да раздава присъди на тези, които не спазват неговите изисквания и пътна карта. Ала когато смени своя поляритет, Сатурн дава рядък шанс за поправяне на грешки, пропуски в работа, проекти. За жалост понякога това става с цената на загубени позиции, работа, авторитет.

Плутон

Четвъртата ретроградна планета през този месец е Плутон. Тя вече смени своята позиция на 24 април в знака Козирог , като обратната й фаза ще продължи до есента – 4 октомври. Без увъртания ще кажем, че с Плутон шега не бива! Защото той носи трансформация – рязка и повсеместна, независимо дали сме готови за нея или не. Не случайно е наричан планетата на смъртта – на края в буквален или в преносен смисъл. Той също ще извади стари проблеми за решаване, с които не сме се справили в миналото.

Но основното, което ще направи е промяната. Тя ще започне от нас самите, от вътрешния ни свят, но докато сме изправени в ъгъла или на ръба на пропастта. Плутон обича тези неща – страха, усещането, че светът ни свършва. Тук измъкването (а и вътрешната промяна) е доста трудно – ето защо, ако има вселенска промисъл, то затова и ретроградността на тази планетата е по-дълга. В този период трябва да се освободим от натрупани разрушителни емоции като гняв, обида омраза, ревност.

За нещастие много индивиди не знаят как да се справят с тази емоционална гама и точно в тези месеци се наблюдават жестоки престъпления. Когато е ретрограден, Плутон ни показва, че гневът, агресията, ропотът и проявите на недоволство не са най-правилната реакция към света. Затова, ако искаме да променим живота си, е най-добре да променим и себе си към по-добро. Плутон помага да изследваме най-тъмните нива на нашата психика, отношението ни към властта, към секса, ревността, различния тип фанатични наклонности, злоупотреба с опиати, алкохол, нагон към пари, мъже жени и т.н.

Ако Юпитер е щедър стопанин, Сатурн мъдър цар, който иска да се спазват правилата, то Плутон е жесток господар на подземното царство, който сега ще изгори всичко ненужно от живота и душата ни, за да ни помогне да вървим напред. Това разбира се няма да стане за една нощ. Плутон оре в Козирога до 2024 г., а ретроградните му периоди там са даже време за почивка от тежката му ръка. Сега тя носи морална промяна в работата, в бизнеса, в традициите и по високите етажи на властта.