Четири жени пострадаха в катастрофа до Каварна

Актуални новини
11:15 - 29 Юли 2021
2053
Четири жени пострадаха в катастрофа до Каварна

11 души – българи и румънци, преживяха катастрофа вчера край Каварна. В ПТП участваха три автомобила, а ранени са четири жени.

Около 12.50 ч., на кръстовището по гл. път I-9 – изхода на Каварна, в посока към Балчик, лек автомобил Форд, управляван от 64-годишен водач от с. Българево, общ. Каварна, с 29 години стаж зад волана, не спира на знак Стоп, излиза на главния път и с предната си част удря движещия се по пътя с предимство румънски лек автомобил Фолксваген, управляван от 55-годишен румънски гражданин.

От удара румънският автомобил навлиза в лявата лента, където се удря челно в лек автомобил БМВ, с полска регистрация,  управляван от 22-годишен жител на Каварна.

Въпреки смачканите автомобили, има само леко пострадали пътници: от Фолксвагена две румънки, на 31 и на 58 г., както и две жени от БМВ – 17-годишно момиче и 40-годишна, и двете от Каварна. Всички са без опасност за живота. Водачите на трите автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, уредът е отчел отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство.

В продължение на няколко часа движението по главния път в отсечката на катастрофата бе отклонявано през град Каварна.